Työpaikkani kautta minulle avautui mahdollisuus tutustua Hakametsän jäähallissa ravintola Hulluun Poroon ja vip-illan tarjontaan.Peli-ilta poikkesi kaikinpuolin tavanomaisesta hallimeinigistäni.Virkistävä kokemus,jonka tahdon ehdottomasti osuvan kohdalleni uudelleenkin.

Viiden aikoihin hain seuralaiseni kanssa liput hallin lipunmyynnistä.Sitten tiukasti vasemmalle,ohi sisääntulon.Reitti oli helppo,hallinkulmalta nokka uudelleen vasempaan ja Hullun Poron omasta ovesta sisään.Komea järjestysmies tarkasti liput.

Raput alas ja seuravaan sisääntuloon.Siellä olivat vastassa Tapparan omat herrat tummissa puvuissaan.Turon puvut eivät petä näiden miesten yllä.Mainittakoon,että harmaa puku kyseisen firman tuotannosta on ehdoton suosikini.Väri istuu täydellisesti harvoille,mutta niille joille istuu niin toimii pomminvarmasti.

Poronkäristys muusilla ja puolukoilla ei tuottanut pettymystä.Juuri sen kaltaista ruoka pitää ollakkin.Muistan edellisen poronkäristyskokemukseni olleen erittäin epäonnisen,en tiennyt söinkö porokeittoa perunamuusilla vai mitä.Reilu kuukausi sitten söin myös seurueessa poroa ja makasin sen jälkeen monta tuntia hirvittävissä mahakivuissa sohvan uumenissa.Mainittakoon että nämä kokemukset olivat täysin eri ravintoloista.

Toinen ravintolan kohokohta oli ensimmäinen kupillinen aivan loistavaa kahvia!Todella hyvää!Erityiskiitos keittäjälle,joka kertoi keittävänsä kahvin aivan oman reseptinsä mukaan.

Itse peliä seurasimme B-katsomossa.Paikat olivat hyvät.Näkyvyyttä oli joka suuntaan.Pelaajien esiintulo näytti aivan erilaiselta edestäpäin katsottuna,pelitilanteet aukesivat paremmin kun näki koko kentän  sivulta ja kuution kuvatkin palvelivat paremmin tarkoitustaan.

Ravintolan speaker-kulmassa vieraili illan aikana useampikin henkilö kertomassa vieraille tärkeistä asioista.Herra Leinonen valotti virallisia kuvioita,Mika Lehto haastatteli Jukkis Peltolaa sekä kollegaansa Jukka Lauttalampea.Tietenkin Peltola kirjoitti nimmareita.

Nimmareita jaettiin pelin jälkeen myös hallin A-käytävällä.Tuttuun tapaan paikalla oli puolet Tapparan joukkueen pelaajista tussit käsissä.Pyynnöstä pelaajat poseerasivat fanin kanssa valokuvassa.Nimmarit vedettiin toivomusten mukaan,kortteihin,fanipaitoihin,lippuihin ynnä muihin.

Myös Hullussa Porossa olisi ollut pelin jälkeen mahdolista tavata pelaajia ja kuulla mietteet illan Saipa-pelistä.Valitsin kuitenkin pitkänä kiemurtelevan fanijonon ja nimmarimetsästyksen.Ensiksi tyttäreni takia ja toiseksi hemmotellakseni itseäni.Tahdon ehdottomasti makuuhuoneeni seinälle tämän kauden fanitaulun nimmareineen!

Jono hupeni edessäni nopeasti.Pelaajat kirjoittivat kiltisti nimmarit ja piirtelivät korttiin.Napsin usean hyvän kuvan tyttärestäni pelaajien kainalossa.Ja tällä kertaa miltei kaikki kuvat onnistuivat.Tosin viime vuoden kuvien laatu oli parempi.

Peli-ilta oli siis upea kokemus.Muutama valkoviinilasillinenkin tuli nautittua.Ainoa negatiivinen kokemus tuli Hulluun Poroon asennetusta televisiosta,josta yläkerran ottelu piti näkyä sujuvasti suorana.Ruudussa vuorottelivat mainokset ja pelitilanteet niin ettei pelistä saanut mitään tolkkua.

Kultakaupan mainoksen jälkeen yhtäkkiä kuvassa oli kolme saipalaista jäähyllä ilman että olisi näytetty tilanne,josta jäähyt tulivat.Ja taas mainos ja sen jälkeen oli Tapparan pelaaja jäähyllä.Pelaamista ja kaukalon muita tapahtumia näytettiin vain pienissä pätkissä.

Kyllästyin ja kolmannen erän lopun seurasin järjestysmiesten keskellä B-katsomon sisääntulossa.Eipä sekään ollut hullumpaa.Meidän hallissa järkkäritkin osaavat olla herrasmiehiä ja keskustella naisten kanssa.Jopa jääkiekosta niin ettei tunne itseään hölmöksi tai ulkopuoliseksi =)