Tuskin olen ollut missään fanimatkalla,jossa bussilastillinen Tapparafaneja on antaumuksella laulanut toisen liigajoukkueen kannustuslaulua.Näin kävi Tappararisteilyn paluumatkalla.Bussissa raikui TPS:n kannusussanat.

Ennen risteilyä oli tietenkin TPS peli.Pelin alussa nähtiin kuuluisa Nummelinin suvun pelipaidan vaihto.Tosin ura uuden kantajan kohdalla tepsiläisenä jäi ankaksi,sillä nuoremman Nummelinin piti palata pikaisesti takaisin sinne mistä tulikin.

Kirvesrinnat ja tapparafanit tekivät paidanvaihdolle kunniaa seisomalla ja taputtamalla episodin ajan.Olihan tapaus ainutlaatuinen ja se ylitti seurarajat.Itse peli olikin taas yksi helmi lisää tahtojen taisteluun.Turpaan tuli ja parannettavaa jäi.

Seuratessani pelaajia laivalla,jäin miettimään pelin varsinaista luonnetta.Taitaa olla niin,että nuo tavallisenoloiset herrahenkilöt kaikkine finneineen ja geelihiuksineen muuttuvat eräänlaisiksi roolipelaajiksi vasta kiekkokaukalon pukuhuoneessa.Näkymätön sankarinviitta liimautuu selkään vasta sitten kun ihmisestä tulee pelikone.

Vanhan ajan rautahaarniska vaihtuu pelivarusteisiin ja muovikypärään.Peitsen sijasta taistellaan mailoin.Kaikki ajatukset tavismaailmasta hukkuvat ja tilalle tulee rooli.Meno on kuin keskiajan turnajaisissa,tiukasti vastustajan kimppuun ja hurmaamaan katsojat.

Toisaalta,keskiajassa joukkue on muutenkin.Peli ei kulje eikä tahto riitä.Välillä näyttää siltä kuin pelaajat pyörisivät tivolissa.Ja mikä pahinta,ollaan toistamassa samoja takavuosien kuvioita uudestaan.Kiekkoa syötellään armottomasti hyökkäyspäässä pelaajalta pelaajalle ja unohdetaan laukoa kohti maalia.Ainoa tapa ladata ylämummoon on tykittää koko ajan kohti.

Sanotaan,että kevääseen on vielä aikaa,mutta totuus kolkuttaa ovella toisin.Edes Ville Nieminen joulupukkina ei yksin riitä pelastamaan joukkuetta karsintaviivan yli jos muutosta ei tapahdu.Turha on myös syyttää Hakametsän onnetonta jäätä.Ammattipelaaja hoitaa hommansa sellaisellakin.

Yksi lohtu faneilla kuitenkin on,aina on mahdollisuus parantaa.Pohjaltakin suunta on aina ylöspäin.Töitä pitää tehdä jos joukkue ei halua faniensa liittyvän TPS:n kuoroon.Uskon vahvasti,että tämä notkahdus on vain tilapäinen.