Vuoden viimeistä viikkoa viedään.Todellinen otteluviikko onkin kyseessä.Tappara on taistellut tällä viikolla kahdesti Hakametsän jäällä ja itse olen ottanut tuntumaa kotona kovassa kuumeessa.

Tapanin iltana alkoi kuumeilu.Kuumetta ja alilämpöä vuorotellen.Tiistain paikallispeliin ei ollut asiaa.Suurena saavutuksena olisi ollut nouseminen ylös sängystä ja normaalien elämäntoimintojen suorittaminen.

Peli oli ollut hyvä.Aamulehtikin hehkutti paikallispelin hurmosta.Toimittajan mukaan mistään huipputason kiekkoilusta ei ollut kyse,mutta taattua tamperelaista tavaraa kuitenkin.No,häntäpäässä liigataulukkoa ollaan eli sanomattakin on selvää,että paremmat löytyvät sieltä kärkisijoilta.

Toisaalta,ennen torstain peliä kuuntelin kiekkoradiota matkalla.Siellä viime vuoden suomenmestarijoukkueen HIFKin edustaja kertoi mestaruutta edeltäneestä ajasta.Mestaruuteen oli tarvittu kolmen vuoden työ ja totaalisia muutoksia.Niistä tärkein oli pelaajien ajatusmaailman uudelleen ohjelmointi.

Rahalla ei siis ole loppuviimeksi  paljonkaan merkitystä.Hyvä pelaaja ei välttämättä ole se kallis hankinta vaan se,joka hyvässä valmennuksessa ja toimivassa joukkueessa pelaa laadukasta jääkiekkoa.Ja saa paljon aikaan.Löytää flow-ilmiön.

Toivottavasti Rautakorvellakin on vastaava pitkän tähtäimen suunnitelma ja Tappara kypsyy pikku hiljaa taas mestariainekseksi.Tämä kausi on ollut varsinaista oopperaa.Pelaajia on tullut ja mennyt,valmentajakin on vaihtunut.Liigasijoituskaan ei ole kehuttava.

Torstaina istuin taas omalla paikallani fanikatsomossa.Jäälle Tapparan vieraaksi luisteli Kärpät.Tapparan joukkueesta oli monta pelaajaa sairastuvalla ja kokoonpano jäi nuorempien harteille.Toki mukana oli Mestiksestä lainattu Liukkonen.

Seurasin jäällä herra Skinneriä,josta on viime aikoina puhuttu ja kirjoitettu paljon.Kiekollinen pakki,joka pyrkii tekemään muille pelaajille maalinteon mahdolliseksi tuomalla heille kiekkoa.Muuten hyvä,mutta mies ei ihan kaikin puolin ollut vakuuttava.Toivon mielipiteeni muuttuvan.

Olin täpinöissäni alkukaudesta myös Cepisin suhteen.Ylisuurilla pelihousuilla varustettu pelaaja jäi kuitenkin hiipuvien tähtien alle.Loppuviimeksi hänkin sai lähtökäskyn joukkueesta.

Sen sijaan olen tuntenut hienoista ikävää viime kauden Toporowskin ja Doellin perään.Heissä olisi ollut potkua myös tähän joukkueeseen...mutta viisaammat kokoavat joukkueen,en minä.

Muuten torstain peli ei ollut nautinto.Patsi,että hävittiin niin kuumeenikin nousi jälleen huippulukemiin.Pääni meinasi hajota.Oli kuin olisin istunut metalliämpäri päässä ja joku olisi hakannut sitä ulkopuolelta.Silti kannatti lähteä.

Nyt toivotan kaikille HYVÄÄ ALKAVAA VUOTTA!Erityisesti toivon sitä Tapparan joukkueelle ja tietenkin myös rakkaalle vastustajalle,Ilvekselle.

I love you!